Uncategorized

Wandelroute van de pelgrims.

Overal zijn wel interessante looproutes. In Nederland kun je naar het drielandenpunt of langs enige rivieren lopen, maar echte wilde natuur, dat valt nauwelijks te vinden. In een vakantie Spanje daarentegen valt genoeg wilde natuur te vinden. Een prachtige pelgrimsroute zoals de weg naar Santiago de Compostela. Het is een adembenemende lange route die je leidt door de wijngaarden, langs de vele schattige bistro’s en nog veel meer, om vervolgens uit te komen bij het graf van de Apostel Jacobus.

 

Spanje heeft zo haar andere manieren gehad door de geschiedenis heen ten opzichte van Nederland. Een ander beeld in bijvoorbeeld religie. Spanje was vroeger streng katholiek. De katholieke kerk was bijna net zo machtig als de staat en de staat bevorderde het. Geloven was een cruciaal deel van de mens. Je kunt dit nog steeds terugzien in de samenleving. Wegens geloof werden er pelgrimstochten gehouden. Deze super lange tochten zijn tot op de dag van vandaag bewandelbaar. De weg naar Santiago de Compostela is een van de oudste pelgrimsroutes ter wereld. 

 

Deze welbekende wandelroute is een leuke uitdaging om aan te gaan. Alhoewel vroeger de route gelopen werd als bedevaart is dat nu voor de meeste wandelaars niet meer zo. 

Jaarlijks lopen er tot wel driehonderdduizend mensen de tocht naar het graf van Jacobus. 

 

Omdat het de weg naar Santiago de Compostela heet wilt dat niet zeggen dat het een specifieke weg is. Integendeel zelfs want er zijn 10 verschillende routes die allemaal eindigen op hetzelfde punt. De veruit populairste route van ze allemaal is de Camino Frances. Vijfenvijftig procent van de bedevaarders kiest deze route. Dat betekent dan ook dat je vast meer dan een aantal mensen tegemoet zal komen. Een wat rustigere route is bijvoorbeeld de Camino del Norte. 

 

Ga dus snel op vakantie naar Spanje om deze religieuze wonderen met eigen ogen te zien.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *