Uncategorized

De leukste tips rondom het Veluwemeer

Als je nog op zoekt bent naar tips voor je volgende vakantie, lees dan snel verder. Heb je al eens gedacht aan een vakantie rondom het prachtige Veluwemeer in Gelderland? De prachtige natuur maakt dat het een perfecte omgeving is om te vertoeven voor een vakantie in Nederland. In het meer kun je heerlijk zwemmen. Daarnaast geniet je van de natuur en is het mogelijk om bezienswaardigheden te bezoeken. Ook kun je er heerlijk eten en drinken in de mooie Hanzestad Elburg. Ben je gek op watersport? Dan is dit je kans om te duiken in het Veluwemeer. In deze blog geven we tips voor de perfecte vakantie in eigen land.

 

Tip 1: Bezoek de oude stad Elburg
Een leuk oude Hanzestad om te bezoeken is Elburg. Je vindt er verschillende museums, zoals het overdekte Zandverhalen. Het is één van de ‘s werelds grootste overdekte zandprojecten met tal van Bijbelverhalen in zand. Daarnaast geniet je van de lekkere restaurants en de leukste cafés. Een klassieker is de Tapperij. Het cafeetje is omgetoverd tot een oud handelsschip. Naast de fantastische sfeer kun je er lekker lunchen en genieten van het uitzicht op het terras.  

Tip 2: Overnachten rondom het Veluwemeer
Als je het Veluwemeer bezoekt en niet in de buurt woont, wil je natuurlijk ook een unieke slaapplek. Rondom het Veluwemeer zijn verschillende hotels en vakantieparken te vinden. Een bekend vakantiepark is Droompark Bad Hoophuizen. Het park staat pal aan het Veluwemeer. Je parkeert je auto en springt lekker in het water. Als je op zoek bent naar een hotel om optimaal te ontspannen, neem dan eens een kijken bij het hotel in Dronten. Je geniet van alle faciliteiten en de mooie omgeving. Een bijkomend voordeel is dat alle hotspots zich op loopafstand bevinden.

Tip 3: Ontdek de prachtige natuurgebieden
Een aanrader om te bezoeken is de Zandverstuiving bij het Hulshorst strand. Loop lekker door de duinen en geniet van de rust op de uitgestrekte velden. Op deze plek heb je verschillende wandelroutes om een frisse neus te halen. Een andere leuke plek het Leuvenumse bos. Ga lekker fietsen over de aangelegde fietspaden om de natuur te ontdekken. Je kunt natuurlijk ook een heerlijke strandwandeling maken op de kleine strandjes rondom het Veluwemeer.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *