Uncategorized

Hup, het water op in Friesland!

De zomer staat voor de deur en de warmere dagen komen er weer aan. Perfect om niet alleen in, maar ook op het water je dag te besteden. In Nederland kan je op verschillende plekken varen. Maar wist je dat Friesland echt een prachtige omgeving is om te varen? Je

 hoeft zelf niet over een boot te beschikken want je kan namelijk een boot huren in Friesland, en voor sommige boten heb je geen vaarbewijs nodig. Ben je benieuwd waar je in Friesland mooi kan gaan varen? In deze blog lees je er meer over!

Varen door Sneek

Sneek is een bekend watersport dorp. Doordat je vanuit het Sneekermeer alle kanten op kan varen, kun je prima zelf een route naar wens uitstippelen. Is een dagroute veel te kort om te varen, omdat je meer van Friesland wilt zien? Dan kan je ook een weekroute maken. Zo’n route is vooral mooi tijdens de Sneekweek dat altijd begint op de eerste zaterdag van augustus. Met Sneekweek komen toeristen vanuit de hele wereld. Overdag wordt er op het Sneekermeer gezeild en ‘s avonds kan er gefeest worden op het eiland maar ook in de stad. De hele week treden er verschillende bands, DJ’s en artiesten op in kroegen of pleinen. 

Varen door Leeuwarden

Wil je graag een weekend shoppen combineren met varen? Dan is een dagje Leeuwarden perfect voor jou! In de binnenstad kan je leuke winkels bezoeken en een pauze nemen bij een van de gezellige eetgelegenheden. Betreft het varen, Leeuwarden is zeer goed bereikbaar vanuit Grou en Sneek.

Varen door Grou

Van oorsprong is Grou een vissersdorpje, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een internationaal watersportcentrum. Je kan er heerlijk vertoeven op het Pikmeer, en vanuit daar kan je naar andere prachtige locaties varen doordat het beschikt over diverse waterwegen. Wil je even van het water af? Dan kan je een heerlijke wandeling maken door het prachtige historische dorp. Grou beschikt namelijk over meer dan 40 rijksmonumenten. Genoeg om te zien dus!

Varen door Lemmer

Lemmer is beroemd om haar watersport. Het plaatsje dat aan het IJsselmeer ligt heeft een centrum waar je met bootje doorheen kan varen. Wil je tijdens het varen een pauze nemen? Of ondertussen gezellig winkelen? In het centrum heb je de mogelijkheid om aan te meren. Zo kan je even tot rust komen en bijkomen op één van de gezellige terrassen of rondsnuffelen in de winkels.

 

Werkuitje

Varen is niet alleen leuk in je vrije tijd, maar het is ook nog eens leuk voor een werkuitje. Juist met de vakantie in zicht is het leuk om met je collega’s nog iets te gaan doen. Het is niet alleen gezellig maar ook nog eens goed voor Teambuilding. De afgelopen drie jaar heb je vast veel thuis gewerkt, waardoor je minder vaak je collega’s gezien en gesproken hebt. Met een teamuitje op het water kan je gezellig bijkletsen en de nieuwe teamleden (beter) leren kennen.

 

High angle view on Canal in Sloten Friesland Netherlands

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *