Uncategorized

De leukste vakanties in ons eigen polderlandje

Dat u er in de zomer lekker op uit trekt naar het zonnige zuiden, of een overzeese vlucht boekt richting tropische kuuroorden is heel begrijpelijk. Als u eenmaal met een welverdiende vakantie gaat, wil u tenslotte wel verzekerd zijn van optimaal genot. Maar, wist u dat u het voor een geweldige vakantie helemaal niet zo ver hoeft te zoeken. Nederland heeft namelijk zoveel te bieden. Van verborgen pareltjes in de natuur tot schitterende uitgerekte stranden en van prachtige huisjes aan de kust tot luxe bungalows op rustieke parken. Wat kan een mens nog meer wensen? 

 

Om u toch een beetje wegwijs te maken in de veelzijdigheid die ons land te bieden heeft, geven we u een aantal tips ter inspiratie. 

 

In de Veluwse bossen 

 

Midden in de ongerepte Veluwse natuur verblijven. Opgaan in de omgeving en genieten van de serene rust. Dit is pas echt vakantie vieren. Wist u dat de Veluwe de thuisbasis is van een enorme verscheidenheid aan wilde dieren? Van zwijnen tot edelherten en zelfs vossen. Tijdens een wandeling door de bossen of gigantische heides is de kans groot dat je wat tegenkomt. Dus wandelschoenen in de koffer en verrekijker om de nek en op naar de groene wouden van de Veluwe. 

 

Aan de kust 

 

Bent u meer van de strand- en zee vakanties, dan is Nederland ook een uiterst geschikt land om te vertoeven. Neem bijvoorbeeld de kenmerkende uitgestrekte stranden van Zeeland of de prachtige kustlijn van Noord-Holland. Inspiratie nodig voor vakantiehuisjes aan de kust? Zoek dan bijvoorbeeld eens naar een vakantiepark in Julianadorp, waar u bungalowparken vindt die op steenworpafstand van het water liggen. Of ga overzee in eigen land, naar een van de schilderachtige Waddeneilanden.   

 

In de stad 

 

Bent u minder van de natuur, of woont u al in de natuur en bent u toe aan een heerlijke vakantie in de gezelligheid van een stad, dan heeft Nederland ook een uitgebreid aanbod.  Van sightseeing tot oergezellige horeca tot in de late uurtjes. Neem bijvoorbeeld de pittoreske grachtjes van onze hoofdstad Amsterdam, of de imposante Erasmusbrug in de welbekende havenstad Rotterdam. Maar ook het Friese Leeuwarden is een uitstekende vakantiebestemming. In bijna elke stad van ons land valt wel wat te beleven. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *